Uitgeverij

Springer Nature stelt beursgang uit tot onbepaald tijdstip

Springer Nature, uitgever van wetenschappelijke tijdschriften als Nature en Scientific American, heeft de geplande beursgang uitgesteld. Dat meldde het bedrijf dinsdag nabeurs. De beursgang stond gepland voor woensdag, maar wordt afgeblazen vanwege gebrek aan interesse, zo meldt persbureau Reuters. In april maakte Springer Nature bekend naar de beurs te willen in Frankfurt, om 1,2 miljard euro op te halen. Sinds afgelopen najaar is de Nederlander Daniel Ropers de bestuursvoorzitter van het Duitse bedrijf. Hij was voorheen oprichter en directeur van webwinkel bol.com. „We willen de meest gerespecteerde en progressieve academische uitgever zijn”, zei hij in een persverklaring over de beursgang. „De voorgenomen beursgang moet ons verder helpen versnellen.” (NRC)