Recensie

Recensie

Tijd verschrompelt in de bubbel van dj Koze

Knock Knock, de opvolger van het al even caleidoscopische Amygdala, klinkt alsof dj Koze met veel vlinders en/of een zegel LSD de studio in is gekropen. Knock Knock staat vol prachtige liedjes die coherent zijn in structuur en uiterst gedetailleerd, maar onnavolgbaar origineel in de mix aan invloeden die Stefan ‘dj Koze’ Kozella naar de mengtafel brengt. Van vervormde synths op ‘Bonfire’ – met zang van Bon Ivers Justin Vernon, tot raps over het ge-oehoe van een nachtuil met dwarsfluitgetierelier. Soms leunt het geheel op een klassieke discobeat, dan weer is het eindresultaat pittige pop met zang van Roísín Murphy (van Moloko). ‘Time is a social institution and not a fysical reality’, spreekt een rastafari. In ‘Music on My Teeth’, een lieflijk speeldoosliedje met zachte gitaar en zang van José González. Tijd verschrompelt zeker als je in de wonderschone bubbel van dj Koze zit.