Luchtvaart

Franse bonden roepen directie Air France op te praten met personeel

Franse vakbonden roepen de directie van Air France op weer in gesprek te gaan met werknemers. Alleen een akkoord tussen de luchtvaartmaatschappij en haar werknemers kan een einde maken aan het slepende conflict, aldus de bonden. „De bal ligt nu bij de directie”, staat in een gezamenlijke open brief. De brief verschijnt op de vijftiende stakingsdag onder werknemers van Air France sinds februari. De bonden eisen een loonsverhoging in één keer van 5 procent. Voorlopig zijn er geen nieuwe werkonderbrekingen gepland. De acties hebben veel onzekerheid veroorzaakt bij de zustermaatschappij van KLM, die vrijdag leidden tot het vertrek van de topman van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac. Hij verbond zijn lot aan een stemming onder personeel over een eigen loonbod, een meerderheid verwierp dat. (ANP/REUTERS)