Duurzame energie

Groningse zonnepanelenfabriek Powerfield afgeblazen

De bouw van een zonnepanelenfabriek in Noordoost-Groningen gaat niet door. Dat heeft initiatiefnemer Powerfield woensdagochtend bekendgemaakt. De zonneparkontwikkelaar uit Dokkum kondigde vorig jaar aan een assemlagefabriek voor zonnepanelen neer te zetten in Appingedam. De fabriek moest werk bieden aan zo’n 150 mensen. Maar volgens Powerfield is het niet langer mogelijk een „rendabele businesscase te realiseren”. „Toen we begonnen met het ontwikkelen van de fabriek waren de perspectieven heel goed”, stelt directeur Elwin ter Horst. Maar snel gedaalde prijzen van zonnepanelen , onder meer door goedkope Chinese productie, zou roet in het eten hebben gegooid. Met „pijn in het hart” heeft Powerfield daarom besloten het project stop te zetten. (NRC)