Brieven

Brieven

Foto Olaf Kraak / ANP

Geachte familie Cruijff, Niemand betwist de status van de heer Cruijff: hij kreeg dan ook een prachtig voetbalstadion in Amsterdam naar zich vernoemd en daar was zelfs heel Nederland tevreden mee, tot Eindhoven en Rotterdam aan toe.

Alleen: in achterkamertjes het Stadionplein hernoemen naar wat of wie dan ook, zoals het gemeentebestuur heeft gedaan, getuigt van politiek-historisch onbenul en is ook geschiedvervalsing in optima forma, waarbij de nagedachtenis van de ontwerpers van dit stadsdeel op de mestvaalt gegooid wordt. Stedenbouwkundig komt het bovendien neer op het vernielen van het culminatiepunt waarnaar de hele Stadionbuurt verwijst. Het is kortom: een schande voor de stad, te worden bestuurd door mensen die dit alles, in hun achterkamertjes nog wel, zelf niet kunnen bedenken.

Velen kunnen de petitie tegen het omdopen van het Stadionplein tekenen, maar alleen u, geachte familie Cruijff, kan voor deze twijfelachtige eer bedanken. Wij roepen u op dit ook te doen, opdat het blazoen van uw illustere erflater onbezoedeld blijft en voor alle mensen een genoegen.

en