Bertens verslaat titelhouder Wozniacki in Madrid overtuigend

De 26-jarige tennisster stuntte woensdag door Caroline Wozniacki met duidelijke cijfers te verslaan.

Foto Kiko Huesca/EPA

De Nederlandse Kiki Bertens heeft woensdag tijdens de achtste finales van het WTA-toernooi in Madrid de Deense Caroline Wozniacki met 6-2 6-2 verslagen. De 26-jarige Bertens, nummer twintig op de wereldranglijst, was te sterk voor de huidige nummer twee van de wereld.

Bertens staat daarmee net als vorig jaar in de kwartfinales van het graveltoernooi. Daarin neemt ze het donderdag op tegen Maria Sjarapova, de voormalige nummer één van de wereld die vorig jaar terugkwam na vijftien maanden schorsing vanwege dopinggebruik.

Nog niet eerder slaagde Bertens erin de Deense te verslaan. Op het gravel van Madrid - een ondergrond waarop Bertens goed uit de voeten kan - pakte zij toch de winst. In totaal sloeg Bertens 29 winners, Wozniacki kwam met vijf beslissende slagen. Bij winst zou de 27-jarige Wozniacki opnieuw de nummer één van de wereld zijn geweest.

Twitter avatar WTA WTA A perfect 🔟 @kikibertens takes the last 10 points to defeat World No.2 @CaroWozniacki 6-2, 6-2. Advances to #MMOPEN quarterfinals! https://t.co/KonLkZzLED

Tijdens drie eerdere duels tussen de twee op hardcourt, onder meer bij de Australian Open (4-6, 3-6), won Wozniacki steeds. Begin april won Bertens nog het WTA-toernooi in Charleston in de Verenigde Staten. Het was haar vijfde WTA-titel.