Battaglin van LottoNL-Jumbo wint vijfde etappe Giro

Australiër Dennis behoudt de roze trui. Dumoulin volgt op één seconde.

Het peloton tijdens de vijfde etappe woensdag in Sicilië.

De vijfde etappe van de Giro d’Italia is gewonnen door Enrico Battaglin van het Nederlandse LottoNL-Jumbo. In de sprint bergop versloeg Italiaan Battaglin zijn landgenoot Giovanni Visconti en Portugees José Goncalves.

Australiër Rohan Dennis behoudt zijn roze trui, Dumoulin volgt met een seconde verschil. De Nederlander Maurits Lammertink eindigde bij de vijfde rit als achtste. De glooiende etappe ging van de Siciliaanse steden Agrigento naar Santa Ninfa, een rit van 153 kilometer.

Donderdag is de derde en laatste rit op Sicilië.

Dodelijk ongeluk

De Giro startte tien minuten later dan gepland. Kort voor aanvang negeerde een automobilist een stopteken bij een wegafzetting en botste daarna op een motorrijder. De motorrijder is per helikopter afgevoerd en ligt momenteel zwaargewond in het ziekenhuis. Over zijn toestand bestaat enige onduidelijkheid. Eerder werd gemeld dat hij overleden was, maar die berichten worden nu tegengesproken.

Correctie 9-5-2018: In een eerder bericht meldden we op basis van ANP dat het slachtoffer van het ongeluk overleden was. Dat spreken verschillende media nu tegen. Hierboven is het aangepast naar dat er onduidelijkheid is over de toestand van de motorrijder.