Voetbal

Talpa neemt belang in Tsjechische maker van slimme sportcamera’s

Talpa Networks heeft een aandeel genomen in het Tsjechische bedrijf Camvision. Dat bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van de automatische registratie van sportwedstrijden die direct live kunnen worden uitgezonden via internet. Ook maakt het bedrijf sportanalysesoftware. Hoe groot het belang van Talpa is en wat het mediabedrijf van John de Mol ervoor betaalt, is niet bekendgemaakt. Talpa had eind vorig jaar al laten weten meer voetbalwedstrijden uit te willen zenden in een samenwerking met de KNVB. Met behulp van slimme camera’s en software worden op VoetbalTV vanaf 1 september ongeveer 80.000 amateurwedstrijden per jaar uitgezonden. Camvision werkt onder meer samen met Feyenoord, de Zwitserse voetbalcompetitie en de Portugese voetbalbond. (ANP)