Twee doden na treinongeluk Beieren

In het Duitse Aichach botste een passagierstrein op een goederentrein. Veertien mensen raakten gewond.

Bij een ongeluk in het Duitse plaatsje Aichach vielen maandagavond twee doden.
Bij een ongeluk in het Duitse plaatsje Aichach vielen maandagavond twee doden. Foto AP/ Matthias Balk

Bij een botsing tussen een passagiers- en goederentrein in de Duitse deelstaat Beieren zijn maandagavond twee mensen om het leven gekomen. Veertien passagiers raakten gewond, waarvan één slachtoffer zwaargewond is. Dat meldt de Duitse politie.

Het ongeluk gebeurde buiten het station in de Duitse plaats Aichach rond half tien op maandagavond. Een trein van de Beierse Regiobahn botste op een stilstaande goederentrein. Daarbij kwam de 37-jarige machinist van de passagierstrein en een 73-jarige passagier om het leven.

Voorlopig onderzoek naar de toedracht van het ongeluk wijst op een menselijk fout. Een 24-jarige treindienstleider zit vast op verdenking van dood door schuld. Het OM in Augsburg moet nog beslissen of de verdachte vastgehouden wordt.

Vanwege bergingswerkzaamheden is het gebied rond het station tot ten minste dinsdagmiddag afgesloten.