In beeld

Sterren als heiligen en zondaars op 20ste Met Gala in New York

Uitgedost als heiligen en zondaars kwamen Amerikaanse sterren maandag naar het Met Gala in New York, het jaarlijkse benefietgala van de kostuumafdeling van het Metropolitan Museum in New York. Het thema was ‘Hemelse lichamen’. Het Met Gala is ook de opening van het expositieseizoen van de kostuumafdeling van The Met. Het religieuze thema van het gala dit jaar is ontleend aan de belangrijkste kostuumexpositie dit jaar, ‘Heavenly Bodies. Fashion and the Catholic Imagination’ (10 mei t/m 8 oktober). Voor de Amerikaanse sterren uit film-, muziek- en sportwereld was het aanleiding om zich bont uit te dossen – zangeres Katy Perry kwam als engel met reausachtige vleugels, zangeres Rihanna kwam in een paus-achtige creatie inclusief mijter vol juwelen, een creatie van Maison Margiela. Socialite Kim Kardashian kwam als gouden godin. Hierbij een overzicht in beeld.
Het Met Gala is sinds de eerste in 1948 (het was toen nog een dinertje) uitgegroeid tot een groots visueel modespektakel. Vooral sinds Anna Wintour, hoofdredacteur van modeblad Vogue, sinds 1995 de leiding heeft. Zangeres Katy Perry kwam als 'aartsengel', met reusachtige vleugels en een goudkleurig jurkje van Versace, met bijpassende gouden lieslaarzen.
Foto Carlo Allegri / Reuters
Zangeres Janelle Monáe had iets heiligs in een hoed als een halo.
Foto Carlo Allegri / Reuters
Solange in Iris van Herpen.
Foto Justin Lane / EPA
Zangeres Madonna kwam niet in een provocerend kostuum, maar als een koningin - zoals Maria de Koningin van Hemel en Aarde was.
Foto Brendan McDermid / Reuters
George en Amal Clooney arriveren bij de opening van het Met Gala. Amal Clooney was mede-gastvrouw van het bal dit jaar.
Foto Eduardo Munoz / Reuters
Hemelsblauw was actrice Frances McDormand, tot in de verenhoed ontworpen door Valentino.
Foto Eduardo Munoz / Reuters
Lena Dunham in een op Jeanne d'Arc gebaseerde jurk van RVDK, het merk van de Nederlander Ronald van der Kemp.
Foto Benjamin Lozovsky / REX / Hollandse Hoogte
Actrice Lena Waithe (Ready Player One) verscheen in een regenboogcape.
Foto Eduardo Munoz / Reuters
Sex and the City-actrice Sarah Jessica Parker koos een gouden Dolce & Gabbana-jurk, met heilige harten, en een Christus-geboortehoed. Naast haar goede vriend en acteur Andy Cohen.
Foto Carlo Allegri / Reuters
Diane Kruger, actrice, besteeg de trap naar het Met Gala in haar blauwe jurk met lange sleep van Prabal Gurung.
Foto Angela Weiss / AFP
Kim Kardashian kwam zonder haar man Kanye West, in een goud-metalic laag uitgesneden Versace-jurk, als een gouden godin.
Foto Hector Retamal / AFP
Amerikaanse tv-ster Kendall Jenner droeg een maagdelijk wit broekpak van Off White-ontwerper Virgil Abloh.
foto Evan Agostini / AP
Het hiphoptrio Migos, met Takeoff (links), Offset (midden) en Quava, kwam in kleurrijke outfit van Versace - het merk waar hun debuutsong naar vernoemd is.
Foto Justin Lane / EPA
Zangeres Rihanna was mede-gastvrouw van het Met Gala, waar ze in een zilverkleurige pauselijke outfit, compleet met edelstenen bezette mijter arriveerde. Een ontwerp van modehuis Maison Margiela.
Foto Eduardo Munoz / REUTERS
Actrice Zendaya was een van de gasten die zich liet inspireren door kledij van de kruisvaarders: ze droeg een maliënkolderjurk.
Foto Angela Weiss / AFP
Dat rooms-katholieke kerkkleding het thema was van het Met Gala was duidelijk te zien aan het ivoor-witte priestergewaad waarin Black Panther-acteur Chadwick Boseman het gala bezocht.
Foto Justin Lane / EPA
Amerikaans-Nederlands-Palestijns model en tv-persoonlijkheid Gigi Hadid droeg een Versace-jurk, geïnspireerd op glas-in-lood-ramen.
Foto Angela Weiss / AFP