Veertien arrestaties na verbranden huis met verkracht meisje in India

Rouwende familieleden
Rouwende familieleden Foto AFP

De Indiase politie heeft afgelopen weekend veertien mensen gearresteerd op verdenking van het in brand steken van een huis waarin een verkracht meisje verbleef. Het 16-jarige meisje kwam daarbij om het leven. De tragedie speelde zich donderdag af in de oostelijke deelstaat Jharkhand.

Volgens lokale autoriteiten werd het meisje ontvoerd uit het dorp Chatra, waar ze een bruiloft had bijgewoond. Vervolgens zouden twee mannen haar hebben verkracht en laten gaan. Haar ouders beklaagden zich bij de dorpsraad. Die veroordeelde de mannen tot een boete van 50.000 roepies (zo’n 625 euro), waarop de mannen volgens districtmagistraat Jitendera Singh familieleden van het meisje in elkaar sloegen. Vervolgens trokken ze met een groep anderen naar het huis van het gezin, waar ze het meisje alleen aantroffen. Daar stichtten ze brand.

In het oosten van India werden het voorbije weekend in totaal 22 mensen gearresteerd voor betrokkenheid bij drie verkrachtingszaken. Een reeks verkrachtingen, en soms daaraan gerelateerde moorden, leidden de voorbije weken tot felle protesten. In reactie daarop nam de Indiase regering maatregelen om verkrachting strenger te bestraffen. Veroordeelden vanwege verkrachting van kinderen onder de twaalf kunnen straks de doodstraf krijgen. (AP/Reuters)