Multimiljardair

Eerste verlies in jaren voor Buffett door nieuwe boekhoudregels

Berkshire Hathaway heeft voor het eerst in negen jaar een nettoverlies geleden. Het eerste kwartaal van dit jaar sloot het investeringsfonds van de Amerikaanse belegger en multimiljardair Warren Buffett (87) af met een min van 1,14 miljard dollar. Dat verlies komt vooral door nieuwe boekhoudregels in de Verenigde Staten. Die verplichten Berkshire niet-gerealiseerde winsten of verliezen in het nettoresultaat te verwerken. Het operationele resultaat, dat volgens Buffet een beter beeld geeft van zijn investeringsfonds, steeg het afgelopen kwartaal met 49 procent naar 5,29 miljard dollar. Vrijdag hielp Buffett technologiegigant Apple nog aan een recordbeurswaarde. Beleggers reageerden op het nieuws dat Buffet in het eerste kwartaal 75 miljoen aandelen Apple bijkocht. (ANP)