Israël

Weer Palestijnen gedood in Gaza, totaal sinds eind maart staat op 42

In de Gazastrook zijn zondag twee Palestijnen doodgeschoten door Israëlische militairen toen zij volgens het leger de grens probeerden over te steken. De mannen kwamen om in de buurt van Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook. Sinds eind maart vinden daar grote protesten plaats. Het Israëlische leger heeft er meerdere malen geschoten op Palestijnse demonstranten. Daarbij zijn ten minste 42 Palestijnen omgekomen. De demonstraties staan onder leiding van de fundamentalistische islamitische beweging Hamas. De ‘Grote Mars van de Terugkeer’ vindt plaats tijdens het zeventigste jaar van het bestaan van de staat Israël. De groepering heeft aangekondigd dat de demonstraties op 15 mei, de verjaardag van Israël, een hoogtepunt bereiken. (Reuters)