Film

Bijna liet Weinstein Tarantino een korte Lord of the Rings maken

De door schandalen geplaagde filmmagnaat Harvey Weinstein wilde de verfilming van The Lord of the Rings binnen één film van maximaal twee uur houden. Weinstein dreigde regisseur Peter Jackson dat hij zich moest houden aan dit plan, dat een stuk beknopter is dan de uiteindelijke trilogie die het geworden is, omdat hij anders vervangen zou worden door Quentin Tarantino of John Madden. Dat staat in een nieuw boek van Ian Nathan over het maken van de filmreeks: Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth. „Het zou gegarandeerd iedereen die het boek had gelezen hebben teleurgesteld”, aldus Jackson. Weinstein werd overgehaald om de film over te laten aan een andere maatschappij, New Line Cinema. Jackson won zeventien Oscars met de trilogie. (NRC)