Eredivisie

Jahanbakhsh topscorer na drie goals in laatste duel

Foto ANP

Alireza Jahanbakhsh is met 21 doelpunten topscorer geworden van de eredivisie. De Iraanse aanvaller van AZ voegde zondag in de laatste speelronde (6-0 zege op PEC Zwolle) drie doelpunten toe aan zijn totaal en is de enige speler die meer dan twintig keer scoorde dit seizoen. De Deense concurrent van de Iraniër, Bjørn Johnsen van ADO Den Haag, maakte twee goals tegen Roda JC (3-2 zege) en kwam uit op negentien doelpunten. De 24-jarige Jahanbakhsh volgt Nicolai Jørgensen op als topscorer. De Deense spits van Feyenoord maakte er vorig seizoen ook 21. Met zijn drie treffers voorkwam Jahanbakhsh, die in juni uitkomt voor Iran op het WK in Rusland, dat hij de minst scorende topscorer van de eredivisie werd. Dat negatieve record blijft in handen van Willy Brokamp en Cas Janssens, die in het seizoen 1972-1973 gedeeld topscorer werden met achttien doelpunten. (ANP)