Eens geen Dost of Depay, maar Braziliaans vakwerk in Goal v/h Weekend

De mooiste goals kwamen dit weekend uit drie voetbalgekke naties: Spanje, Turkije en Brazilië leverden het beste van het beste.

Bas Dost scoorde eens niet en dat betekende meteen dat de Portugese titel werd vergeven aan FC Porto. Wel weer trefzeker was Patrick van Aanholt die daarmee het Stoke City van Erik Pieters, Bruno Martins Indi en de vergeten Ibrahim Afellay uit de Premier League liet degraderen. Ook Quincy Promes scoorde, maar Memphis Depay nu eens niet en dat was voor het eerst in zijn laatste zeven wedstrijden.

Uit de Servische Superliga kwam deze niet onaardige goal van Miljan Vukadinovic. Ook Furkan Soyalp (Bursaspor) liet een fraaie goal aantekenen. Datzelfde kon gezegd worden van Bertrand Traoré (Lyon) en Yacine Brahimi (FC Porto) die heel bijdehand scoorden.

3. Álex Gallar (Córdoba v HUESCA 0-1)

Geen kinderachtig doelpunt van Gallar die zaterdag de score opende voor Huesca, dat op koers ligt voor directe promotie naar La Liga. Het zou de eerste keer zijn dat de club uit het noorden van Spanje uitkomt in de Primera Division.

2. Trézéguet (Trabzonspor v KASIMPASA 2-4)

Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan is een bekende van de volgers van het Belgisch voetbal. De Egyptenaar kwam in de zomer van 2015 voor Anderlecht en later Moeskroen naar België. Beter bekend onder voetbalnaam ‘Trézéguet’ - waarom ook niet? - vertrok hij na twee jaar richting Turkije waar hij dit weekend een prima goal maakte:

1. Wescley (Corinthians v CEARÁ 0-1)

De eerste prijs van dit weekend leek naar Mark Noble van West Ham United te gaan nadat de oudgediende een volley prachtig diagonaal en laag bij de grond verstuurde. Maar toen was daar laat op de zondag ineens Wescley Gomes dos Santos die, na een avontuur in Japan, voor maar liefst de derde keer verhuurd is aan Ceará Sporting Club.