CAO-onderhandelingen OV-stakingen dinsdag gaan door ondanks toenadering werkgevers

De geplande stakingen in het openbaar vervoer gaan „sowieso” door, ondanks het aanbod van de werkgevers om met de vakbonden om de tafel te gaan. De vakbonden hebben voor dinsdag stakingen afgekondigd in het regionale openbaar vervoer in Utrecht, de regio Arnhem-Nijmegen en in Twente. Vakbond FNV sluit ook niet uit dat er nog meer regionale stakingen volgen. Na de landelijke staking op 30 april en 1 mei nodigde de brancheorganisatie Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) vakbonden CNV en FNV dit weekend uit om opnieuw te spreken over de cao Streekvervoer. Al maanden wordt onderhandeld over maatregelen om de werkdruk voor buschauffeurs te verlagen. Een eerder akkoord werd door de bonden afgewezen omdat het niet concreet genoeg was. (ANP)