Stichting Droom en Daad

Partij voor de Dieren stelt vragen over park

De Partij voor de Dieren gaat vragen stellen aan het stadsbestuur over de aankondiging van directeur Wim Pijbes van Stichting Droom en Daad over zijn plan om Het Park bij de Euromast op te knappen. „Het is toch onbestaanbaar dat een particulier gaat uitmaken hoe het groen in Het Park eruit moet zien?”, zegt fractievoorzitter Ruud van der Velden (PvdD). „Buiten de gemeenteraad om! Terwijl het gaat om een park van de gemeente!”

Ook wil hij dat het stadsbestuur stopt met het verlenen van vergunningen voor grote festivals in Het Park, zoals Oranjebitter op Koningsdag vorige week en zaterdag het Bevrijdingsfestival. „Het gras is helemaal kapot. Logisch, want daar hebben duizenden mensen op staan springen en dansen. Daar is de grond niet tegen bestand. Door het inklinken zakt het regenwater niet meer weg en blijven plassen op de grasvelden liggen. Daardoor ontstaan modderpoelen en grote, kale plekken.” .

Vorig jaar investeerde de gemeente in speciaal festivalgras, dat sterker is dan gewoon gras en bestand moet zijn tegen mensen die erover heen lopen en dansen. „Maar tegen deze massale toestroom is geen kruid gewassen.”

Van der Velden ergert zich ook aan het feit dat Droom en Daad, een stichting die wordt gefinancierd uit vermogen van de nazaten van de Rotterdamse havenbaron Willem van der Vorm (1873-1957) geld betaald heeft voor het opknappen van het Heerenhuys, een historisch pand in Het Park. „Wat is de betrokkenheid van deze stichting bij de exploitatie van het Heerenhuys, door grand café Dudok?”