Sir Alex Ferguson in ziekenhuis na hersenbloeding

Ferguson onderging een spoedoperatie. Volgens zijn oude club Manchester United is hij herstellende.

Sir Alex Ferguson.
Sir Alex Ferguson. Foto Reuters

Voormalig succescoach van Manchester United Sir Alex Ferguson is zaterdag getroffen door een hersenbloeding en ligt in het ziekenhuis. Hij heeft een spoedoperatie ondergaan en is inmiddels herstellende, meldt Manchester United op Twitter.

“De operatie is goed verlopen maar hij blijft voorlopig op de intensive care liggen om zijn herstel te optimaliseren”, staat in de verklaring van de club. De 76-jarige Ferguson ging in 2013 met pensioen.

Hij is een van de succesvolste trainers ooit in de Britse voetbalcompetitie. United, dat de Schot leidde van 1986 tot 2013, won hij dertien landstitels, twee keer de Champions League en vijf keer de FA Cup.

Twitter avatar ManUtd Manchester United Sir Alex Ferguson has undergone surgery today for a brain haemorrhage. The procedure has gone very well but he needs a period of intensive care to aid his recovery. His family request privacy in this matter. Everyone at Manchester United sends our very best wishes. https://t.co/SDoNzMwVEZ
Lees ook: Na 26 jaar is het mooi geweest: Ferguson stopt bij United (2013)