Man verwondt drie mensen met mes in Den Haag

De verdachte is gearresteerd. Hij is bekend bij de politie vanwege “verward gedrag”.

Politie op het Johanna Westerdijkplein waar een man met een mes drie mensen heeft verwond.
Politie op het Johanna Westerdijkplein waar een man met een mes drie mensen heeft verwond. Foto Rob Engelaar/ANP

Op het Johanna Westerdijkplein in het centrum van Den Haag heeft een 31-jarige man zaterdagmiddag drie mensen verwond met een mes. De politie heeft de man in zijn been geschoten en hem gearresteerd. De gewonden zijn naar ziekenhuizen vervoerd.

Het gaat om een 21-jarige Zoetermeerder, een 41-jarige Hagenaar en een nog onbekend slachtoffer. Het is niet bekend hoe ze eraan toe zijn. Op Twitter meldt de Haagse politie dat de verdachte bij hen bekend is vanwege “verward gedrag”. Het Johanna Westerdijkplein, dat naast station Hollands Spoor ligt, werd een tijd lang afgezet voor onderzoek.

De verdachte is ook naar het ziekenhuis vervoerd en zal zo snel mogelijk verhoord worden, zegt de politie. Het motief van de man is nog onbekend.

Locatie van de steekpartij:

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag zijn drie personen verwond door een man met een mes. De verdachte is aangehouden en daarbij door de politie in zijn been geschoten.
Onderzoek en hulpverlening aan de gewonden is in volle gang. Nadere info volgt zodra er meer bekend is.
Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Omgeving Johanna Westerdijkplein is ruim afgezet in verband met het onderzoek naar het #steekincident. De gewonden zijn inmiddels naar ziekenhuizen vervoerd.
Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Aangehouden verdachte steekincident Johanna Westerdijkplein is bij politie bekend in verband met verward gedrag.