Recensie

Recensie

Geslaagd eerbetoon voor Jan Taminiau

De expositie Reflections haalt het beste uit het werk van modeontwerper Jan Taminiau. Er zijn onder meer bijzondere stukken uit zijn beginperiode te zien, zoals een aantal ontwerpen uit de ‘Check, check mate!’-collectie, waarvoor uit katoen enorme rozetten zijn gemaakt. Taminiaus soms spectaculaire borduurwerk is van dichtbij te bewonderen. Een raam met een niet afgemaakt borduurwerk geeft inzicht in het maakproces. De beroemde blauwe jurk en cape die Máxima tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander droeg, ontbreken niet. Reflections is een geslaagd eerbetoon aan een van de geliefdste ontwerpers van Nederland.

Tentoonstelling: mode
Jan Taminiau: Reflections Centraal Museum, Utrecht. T/m 26 augustus. centraalmuseum.nl

●●●●