Thuiskok

Stoofpot van zeeduivel

De smaken van de Méditerranée in een makkelijk basisgerecht waarbij u de zeeduivel gerust kunt vervangen door een andere, stevige vis of door bijvoorbeeld kip of aardappels als u vegetariër bent. Geheelonthouders kunnen de wijn achterwege laten.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg knoflook, chilipeper, takjes rozemarijn en gehakte rozemarijn toe en bak alles een minuut, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt. Doe de olijven in de pan, gevolgd door de vis en bestrooi hem met zout en peper. Bak alles 5 minuten al roerend tot de vis door chilipeper en knoflook is omhuld.

Voeg de wijn toe, laat hem borrelend koken tot de alcohol is verdampt en roer de visbouillon, tomatenpassata en tomaten erdoor. Zet het deksel op de pan en laat de vis 10 minuten smoren tot hij gaar is. Gooi de takjes rozemarijn weg en schep de stoofpot in een verwarmde schaal. Snijd het geroosterde brood grofweg in vierkantjes en strooi ze erop. Besprenkel met extra vergine olijfolie.