Gevelplaten

Brandveiligheid nog slechter dan gedacht bij pand van Hogeschool Rotterdam

Foto ANP

De brandveiligheid van een pand van de Hogeschool Rotterdam blijkt nog slechter te zijn dan in januari werd aangenomen. Toen bleek uit een voorlopige inspectie dat gevelplaten van het gebouw C aan de Kralingse Zoom niet brandbestendig genoeg waren. Uit nieuw en grondiger onderzoek komt naar voren dat zowel de gevelplaten aan de binnen- als buitenkant niet voldoen aan de normen. Eerder ging het alleen om de buitenkant die niet brandveilig was. De onderwijsinstelling liet in januari haar gebouwen onderzoeken naar aanleiding van een brand in Londen, die in juni 71 mensen het leven kostte. Het vuur verspreidde zich razendsnel via de gevelplaten aan de buitenkant. Het Rotterdamse pand is deels buiten gebruik gesteld. (ANP)