Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

 1. Puerto Rico na Maria: ‘We zijn Amerikanen, waarom helpen ze niet?


  Orkaan Maria teisterde Puerto Rico meer dan zes maanden geleden, maar de wederopbouw van het eiland is bij lange na niet klaar. Duizenden huizen hebben geen elektriciteit en mensen wachten op betalingen door verzekeringen, meldt The Guardian. Donald Trump deed maar weinig om te helpen, vinden de Puerto Ricanen.

 2. Eeuwenoude beroepen die verdwijnen

  Correspondent Eva Oude Elferink tipt een toffe productie van AFP over beroepen wereldwijd die aan het verdwijnen zijn, zoals de riksha-man in Kolkata.

 3. Een Israëlische complottheorie die waar is


  Betalen de Palestijnse autoriteiten ‘terroristen’ in Israëlische gevangenissen? Antwoord: ja, maar het ligt een stuk ingewikkelder, las correspondent Jannie Schipper in The Atlantic.

 4. Leven op een nepplaneet

  Hoe zou het zijn als je een jaar lang in de ruimte moet leven? Dankzij de podcast The Habitat kun je het meebeleven. Tip van redacteur Anouk Eigenraam.

 5. Het eerste jaar van de Franse president Macron

  Frankrijk-correspondent Peter Vermaas las in de Financial Times een prachtige long read over hoe president Macron in zijn eerste jaar de mores van de Franse politiek veranderde en de macht centraliseerde. “Op de Franse politiek is een atoombom gevallen en we staan nog in het puin.”

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.