In beeld

De Giro gaat van start: teampresentaties en een tijdrit

Titelverdediger Tom Dumoulin staat als laatste renner aan de start van de eerste etappe van de Giro d’Italia, vrijdag in Jeruzalem.

De wielrenners van de Israel Cycling Academy begroeten het publiek tijdens de teampresentatie in Jeruzalem, voorafgaand aan de start van de 101ste editie van de Giro d'Italia. De Giro is de eerste grote wielerronde die buiten Europa van start gaat.
Foto Luk Benies/AFP
Christopher Froome op de fiets tijdens zijn verkenning van de eerste etappe: een tijdrit van 9,7 kilometer door Jeruzalem. Froom ging vrijdagochtend tijdens de voorbereiding onderuit en liep meerdere schaafwonden op. Volgens ploegleider Nicolas Portal van Sky kon hij wel gewoon van start gaan tijdens de eerste rit.
Foto Luk Benies/AFP
Tom Dumoulin gaat op de foto met een wielerfan. De wielrenner van Sunweb won vorige jaar de Giro, als eerste Nederlander ooit.
Foto Bas Czerwinski/ANP
Het Movistar-team rijdt een warming-up langs de oude stadsmuren van Jeruzalem. De eerste etappe van de Tour van Italië, die vrijdag begint, is een individuele tijdrit van 9,7 kilometer.
Foto Abir Sultan/EPA
De Franse kopman Thibaut Pinot (bovenaan in beeld) en ploeggenoten van Groupama-FDJ begroeten toeschouwers bij de teampresentatie op donderdag 3 mei.
Foto Luk Benies/AFP
Wielrenners van de pro-continentale ploeg Israel Cycling Academie tijdens een training in Tel Azekah, op 1 mei. De ploeg heeft vooral jonge renners in dienst. De Ronde van Italië 2018 is de eerste Grote Ronde waaraan het team deelneemt: de wielrenners Guy Niv en Guy Sagiv staan op de startlijst.
Foto Menahem Kahana/AFP
Wielrenners rijden voorafgaand aan de eerste etappe in Jeruzalem een verkenning van het parcours.
Foto Sebastian Scheinder/AP
Een Italiaans model met de Trofea Senza Fine, de trofee van de Ronde van Italië, tijdens de ploegenpresentatie in Jeruzalem. De winnaar van de Giro krijgt ook de roze trui.
Foto Luk Benies/AFP
Tom Dumoulin (rechts) tijdens de training van Team Sunweb voorafgaand de start van de Ronde van Italië.
Foto Bas Czerwinski/ANP
Wielerfans tijdens de teampresentatie voorafgaand de start van de Ronde van Italië.
Foto Bas Czerwinski/ANP
Thibaut Pinot (links in beeld) en renners van de Franse ploef FDJ tijdens een trainingssessie bij Bet Shemesh, een stad in de buurt van Jeruzalem.
Foto Thomas Coex/AFP