Atlético-trainer Simeone niet welkom bij finale Europa League

De Argentijn heeft een scheidsrechter uitgescholden en is voor vier Europese wedstrijden geschorst.

Simeone tijdens de return in Madrid.
Simeone tijdens de return in Madrid. Foto Sergio Perez/Reuters

Diego Simeone, de coach van Atlético Madrid, is voor vier Europese wedstrijden geschorst na het beledigen van een scheidsrechter tijdens de halve finale van de Europa League tegen Arsenal. Ook moet de Argentijn een boete van 10.000 euro betalen. De return die donderdagavond plaatsvond in Madrid moest Simeone ook al vanuit de skybox volgen in afwachting van het oordeel van UEFA.

Op Twitter circuleren beelden van de wedstrijd tegen Arsenal waarbij Simeone de fout inging. Hierop is te zien hoe de trainer met uitgestoken vinger herhaaldelijk hijo de puta, vrij vertaald hoerenzoon, roept tegen scheidsrechter Clément Turpin. Hij werd hierna van het veld gestuurd.

Twitter avatar hectorirl Hector Diego Simeone having a right go at the ref with the classic aul Spanish turn of phrase “eres un hijo de puta “ #ArsenalAtleti https://t.co/5HnnieCpd5

Dat Simeone de return niet vanaf het veld mocht bekijken, leek donderdagavond geen invloed te hebben op zijn blijdschap. Nadat zijn club zich met 1-0 verzekerde van een plaats in de finales ging de Argentijn volledig uit zijn dak in de bijna lege skybox. “In zulke wedstrijden wordt geschiedenis geschreven”, zei hij achteraf.

Twitter avatar FabrizioRomano Fabrizio Romano Why would players and fans be ready to die for Diego Pablo #Simeone? Here you have the answer ✋🏻🇦🇷 https://t.co/ffrDwSVlrC

Simeone, bijnaam El Cholo, staat bekend als een opvliegende man. Hij is al een aantal keer eerder geschorst na agressief gedrag, vaak ten opzichte van een arbiter. In 2014 gaf hij een scheidsrechter zelfs een tik, hierna werd hij voor acht duels geschorst. De Argentijn wordt geliefd én gehaat om zijn onbegrensde wil om te winnen.

Atlético Madrid speelt 16 mei voor de derde keer in de Europa League-finale. De Madrilenen nemen het in Lyon op tegen Olympique Marseille. De vorige twee keer dat Atlético de finale bereikte, in 2011 en 2009, wonnen de Spanjaarden.