Thuiskok

Pappardelle met konijn

Sorry voor het konijn, maar dit is echt een smakelijk pastagerecht.

Verhit voor de ragout de olijfolie in een grote pan. Bestrooi de stukken konijn met zout en peper, leg ze in de pan en laat ze rondom goudbruin worden, schep ze op een verwarmde schaal en zet ze opzij. Laat de ui in de bakboter zachtjes gaar en glazig worden.

Voeg de wijn toe en kook borrelend in, schraap daarbij het aanbaksel van de panbodem, strooi er 1 theelepel tijmblaadjes in en leg de stukken konijn weer in de pan. Overgiet alles met de kippenbouillon en laat het vlees een uur stoven. Haal de stukken konijn uit de pan en pluk het vlees van de botten.

Kook de vloeistof in de pan tot sausdikte en doe het konijnenvlees erin met de olijven. Kook de pappardelle in royaal kokend water met zout beetgaar; 3-4 minuten voor verse pasta (volg de aanwijzingen op de verpakking voor gedroogde pasta), giet ze af, vang het kookwater op en meng de pasta door de ragout met een beetje kookwater, de boter, parmezaan en de rest van de tijm.