Overvaller

Man vast voor scooterongeluk uit 2010 in Nijmegen

De politie heeft maandag een van de mannen opgepakt die veroordeeld zijn voor het Nijmeegse scooterdrama uit 2010. De 27-jarige Mohamed A. had zich in februari niet bij de gevangenis gemeld om zijn celstraf van bijna vier jaar voor de dodelijke aanrijding uit te zitten. Dat hij maandag alsnog kon worden gearresteerd, was volgens de politie te danken aan toeval. Agenten vonden A. via een tip over een omvergereden lantaarnpaal in het Limburgse Herkenbosch, vlak bij Roermond. Met de handboeien al om probeerde hij er tevergeefs nog vandoor te rennen, aldus de politie. A. (destijds 20) zat in januari 2010 samen met Mohamed El G. (destijds 22) op een gestolen scooter waarmee ze in Nijmegen een voetganger doodreden. Ze waren van plan geweest een hotel te overvallen. Toen ze politie zagen, gingen ze er met hoge snelheid vandoor. (NRC)