Kerkgenootschap

Organisatie: 278 meldingen over kindermisbruik bij jehova’s

Het meldpunt voor seksueel kindermisbruik binnen de gemeenschap van Jehovah’s Getuigen heeft sinds zijn oprichting in december 278 meldingen ontvangen. Dat zegt de beheerder van het meldpunt, Reclaimed Voices, woensdag tegen NRC. De meldingen bestrijken de afgelopen veertig jaar en gaan over misbruik „in de breedste zin van het woord”, zegt bestuurslid van Reclaimed Voices Frank Huiting. „Van grensoverschrijdend gedrag als betasting, tot verkrachting en incest.” Reclaimed Voices beschuldigt Jehovah’s Getuigen ervan niet in gesprek te willen over het misbruik. Eind vorig jaar zei het kerkgenootschap open te staan voor contact, maar daarna liet het volgens de stichting niet meer van zich horen. Jehovah’s Getuigen wilde woensdagniet direct ingaan op de aantijgingen van Reclaimed Voices. (NRC)