Dode en gewonde bij schietpartij Amsterdam

Twee verdachten zijn aangehouden. Wat er precies gebeurd is, weet de politie niet.

Foto iStock

Bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost zijn woensdagavond een dode en een gewonde gevallen. De schoten werden omstreeks 23.10 uur gelost aan de Krootstraat.

De politie heeft twee verdachten opgepakt, in de leeftijd van 22 en 23 jaar. Een van de slachtoffers, een 29-jarige man, is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend hoe hij eraan toe is. De andere persoon die door een of meerdere kogels werd geraakt, kreeg reanimatie maar stierf desondanks. Agenten troffen hem aan in een auto. Zijn identiteit is nog niet officieel vastgesteld.

Het is bij de politie nog niet bekend wat zich woensdagavond precies op de Krootstraat afspeelde. De omgeving van de locatie is afgezet voor forensisch onderzoek. Bij het incident is ook op een wegrijdende auto geschoten.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen onder andere bellen naar 0900-8844 of meld Misdaad Anoniem 0800-7000.