In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Migranten uit Centraal-Amerika die meereisden in de ‘Migrant Via Crucis caravan’ demonstreren op de stranden van de Mexicaanse deelstaat Baja California aan de grens tussen VS en Mexico. De ‘Migrant Via Crucis caravan’, ook wel ‘People without Borders’ genoemd, is een jaarlijkse ‘bedevaart’ die loopt van de grens tussen Guatemala en Mexico en die van de VS en Mexico.
Foto Guillermo Arias/AFP
In de Afghaanse hoofdstad Kabul kwamen zeker 25 mensen om het leven bij een dubbele zelfmoordaanslag. Onder de slachtoffers waren ook enkele journalisten die na de eerste explosie ter plekke waren om verslag te doen van de ravage na de eerste explosie.
Foto Omar Sobhani/REUTERS
Opruimers verzamelen asbestdeeltjes die bij een grote brand in een koeienstal in Hazerswoude-Dorp terechtgekomen zijn in de directe omgeving. Zes mensen hebben tijdens het ontruimen van de stal rook ingeademd en zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De dieren bleven allemaal ongedeerd.
Foto ANP
Een deelnemer van de Bison Race in Lahoysk, 40 kilometer ten noorden van de Wit-Russische hoofdstad Minsk. De Bison Race heeft verschillende kunstmatige en natuurlijke obstakels en is een kwalificatierace voor de OCR European Championships 2018 die van 29 juni t/m 1 juli in Denemarken gehouden zullen worden.
Foto Sergei Gapon/AFP
Het Israëlische leger vuurt in de Gazastrook traangasgranaten af op de demonstranten van de zes weken durende protesten die ‘De Mars van de Terugkeer’ wordt genoemd en waar de actievoerders eisen dat de Palestijnen terug mogen keren naar het gebied dat nu Israël is. De protesten zullen nog tot de 15de van deze maand doorgaan.
Foto Ibraheem Abu Mustafa/REUTERS
Een onweersbui vlakbij Salgótarján, een plaatsje in het comitaat Nógrád in het noorden van Hongarije. Salgótarján is omringd door bergen en rivieren en is vooral bekend om zijn zware industrie en kolenmijnen.
Foto Peter Komka/EPA
Leden van de Hondurese oproerpolitie bij het gemeentehuis van Tegucigalpa dat door demonstranten in brand gestoken werd tijdens de protesten waarbij het aftreden van president Juan Orlando Hernandez werd geëist. Hernandez werd in 2014 president voor een periode van vier jaar. Demonstranten willen een einde komt aan de corruptie in het land.
Foto Orlando Sierra/AFP
Een demonstrant zwaait met een Madagascarese vlag tijdens de protesten waarbij het aftreden van president Hery Rajaonarimampianina wordt geëist. De demonstranten beschuldigen de zittende regering ervan de oppositie buiten spel te willen zetten door zeven maanden voor de verkiezingen wetten aan te nemen in het voordeel van de huidige regering.
Foto Rijasolo/AFP
Inwoners van de zuidelijke Indiase stad Turkwangam staan voor een huis dat beschadigd raakte tijdens gevechten tussen het Indiase leger en protesterende inwoners die daarmee enkele ingesloten rebellen hielpen te ontsnappen. Tijdens deze gevechten, waarbij inwoners het leger met stenen bekogelden, werd een student gedood en raakten tientallen andere inwoners gewond.
Foto Dar Yasin/AP
Een medewerker van het Sealife Center in het Duitse plaatsje Timmendorfer Strand aan de Oostzee, boent het schild van schildpad Speedy.
Foto Frank Molter/AP
Bewoners van de gemeente Haaksbergen wandelen een dag voor de opening over de nieuwe N18.. Deze 27 kilometer lange weg is gemaakt voor het vrachtverkeer richting Noord-Duitsland dat voorheen nog door de bebouwde kom werd geleid.
Foto Piroschka van de Wouw/ANP
Een zogenaamd ‘skylight’ toont de hittegloed in de Kilauea vulkaan op Hawaï nadat een van de kraters is ingestort. De plaatselijke overheid waarschuwt voor een mogelijke uitbarsting nu er al meer dan 250 aardschokken geregistreerd zijn en er regelmatig enorme as-erupties plaatsvinden. Het eiland Hawaï ligt boven een ‘hotspot’, een plek waar magma de aardkorst binnendringt.
Fotot Bruce Omori/EPA
Deelnemers van de vierde etappe van de 13de editie van de Titan Desert moutainbikewedstrijd. Deze race, die dwars door de Sahara gaat, heeft een 600 kilometer lang traject tussen de Marokkaanse plaatsen Boumalne Dades en Merzouga en moet in zes dagen gereden worden.
Foto Franck Fife/AFP
Bewoners van het dorp Onkolde in Kenia dat door de overstromingen van de Tana-rivier onder water liep. De aanhoudende hevige regenval in het westen en het midden van Kenia heeft sinds maart aan zeker 100 mensen het leven gekost en door de overstromingen zijn al meer 250.000 mensen naar andere delen van het land gevlucht.
Foto Andrew Kasuku/AFP
Boeddhistische pelgrims bezoeken de Boudhanath stupa in Kathmandu in Nepal tijdens de viering van de geboorte van Boeddha. Boeddha, of Prince Siddhartha Gautama, werd ongeveer 2.500 jaar geleden in Lumbini, Nepal geboren en wordt in heel Azië door mensen aanbeden.
Foto Narendra Shrestha/EPA
De Bulgaarse president Rosen Plevneliev (links) en de Oostenrijkse Bondspresident Alexander Van der Bellen inspecteren tijdens een welkomsceremonie in Sofia de erewacht tijdens een officieel tweedaags bezoek aan Bulgarije.
Foto Vassil Donev/EPA
De 22-jarige student en kassamedewerker Remi Faussemagne tijdens de jaarlijkse viering van May Day, een feest om het begin van de lente te vieren, en die van de internationale Dag van de Arbeid. In het oude Rome werd May Day al gevierd als het feest van Flora. Zij was de godin van bloemen, planten en vruchtbaarheid.
Foto Lucas Barioulet/AFP
Inwoners van de zuidelijke Indiase stad Turkwangam tijdens de begrafenis van de bij gevechten eerder die week omgekomen jonge student Umar Abdullah Kumar. Tijdens deze gevechten, waarbij inwoners het leger met stenen bekogelden, konden enkele door het leger ingesloten rebellen ontkomen.
Foto Dar Yasin/AP
De Spaanse Nieves Avila Laguna neemt deel aan het Las Mayas festival in het plaatsje Colmenar Viejo nabij Madrid. Tijdens dit feest zitten meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar in van heidense rituelen afgeleide versierde altaars om het begin van de lente te vieren.
Foto Gabriel Bouys/AFP
Amerikaanse kitsch bij een winkel in de Chinese hoofdstad Beijing. Deze week begonnen de VS en China een nieuw handelsoverleg.
Foto Wang Zhao/AFP