Champions League

Liverpool verliest in Rome, maar plaatst zich voor de finale in Kiev

Liverpool heeft de finale van de Champions League bereikt. De Engelse club leed in Rome een nederlaag (4-2) tegen AS Roma, maar had vorige week op eigen veld met 5-2 van de Italianen gewonnen. Bij Roma ontbrak Kevin Strootman door een blessure, bij ‘The Reds’ speelden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die zijn ploeg in de eerste helft op een 2-1 voorsprong kopte. Daarmee verbrak Liverpool, tot woensdag ongeslagen in deze editie van de Champions League, een record: het maakte dit seizoen 46 doelpunten in het belangrijkste Europese clubtoernooi, één meer dan FC Barcelona in 1999/2000. In de finale, op zaterdag 26 mei in Kiev, treft Liverpool titelverdediger Real Madrid. (NRC)

Portret Liverpool-trainer Jürgen Klopp E11