Bouw

BAM presteert beter, ondanks zorgenkindjes

BAM profiteert van de bouwwoede in Nederland. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bouwbedrijf uit Bunnik donderdag presenteerde. De omzet steeg met 3,7 procent vergeleken met vorig jaar, tot 1,44 miljard euro.

De orderportefeuille groeide met een half miljard euro ten opzichte van eind 2017, tot 12,1 miljard. Vooral grote klussen als de Afsluitdijk en een project op London City Airport dragen daaraan bij.

Al voorziet bestuursvoorzitter Rob van Wingerden „positieve ontwikkelingen in de meeste van onze markten”, toch heeft BAM nog wel wat problemen op te lossen. Eén is de zeesluis IJmuiden. BAM (omzet 6,5 miljard euro, 20.000 werknemers) moest vorig jaar met VolkerWessels 140 miljoen afschrijven op het project door een ontwerpfout. Recent bleek dat de fabrikant van de deuren financiële problemen heeft.

Ook zit BAM met de nasleep van de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. In meerdere gebouwen van BAM zitten de verdachte breedplaatvloeren.