Nigeria

Zeker 24 doden en gewonden na dubbele aanslag bij moskee

Bij explosies in en rondom een moskee in Mubi, in het noordoosten van Nigeria, zouden dinsdag zeker 24 doden zijn gevallen, nog ruim twaalf liggen er in het ziekenhuis. Een zelfmoordterrorist bracht zichzelf om één uur ’s middags tot ontploffing bij de moskee. Ooggetuigen vertelden persbureau AP dat zij een jonge man met een bomgordel de moskee zagen binnengaan. De tweede explosie volgde op zo’n tweehonderd meter afstand van de moskee, terwijl gelovigen uit het gebedshuis probeerden te vluchten. De gebruikte methode zou volgens lokale autoriteiten overeenkomen met eerdere aanslagen in Nigeria door de islamitische terreurgroep Boko Haram. In november vorig jaar kwamen vijftig inwoners van Mubi om het leven bij een andere zelfmoordaanslag op een moskee. (NRC)