Recensie

Recensie

Mr. Fingers deelt zacht en zeurend in tweeën

Mr. Fingers, a.k.a. Larry Heard, was in het Chicago van de jaren tachtig verantwoordelijk voor een van de allergrootste deephouse-hits: ‘Can You Feel It’. De kracht van het nummer zit hem in die tegenstelling tussen zeurend en zacht, stevig en teder. Op Cerebral Hemispheres, zijn eerste album in 24 jaar, heeft hij die tweedeling gesplitst. Op de eerste helft klinkt het alsof Heard bijna achteloos wat slow jams heeft opgenomen. ‘City streets’ heeft een Santana-gitaartje en wat piano-akkoorden. Het nummer ademt de sfeer van een regenachtige metropool. Ontspannen ja, maar ook een beetje Café del Mar. Gelukkig heeft het tweede deel meer bite. De al eerder verschenen nummers ‘Inner’ en ‘Outer Acid’ hebben een scherp pulserende baslijn. ‘Stratusfly’ heeft mooie zang van reggae-muzikant Paul St. Hilaire (Tikiman) en dankzij klepperende percussie heeft ‘Nodyahead’ een sjamanistische mystiek die wel de verdieping geeft die het eerste deel van het album mist.