Filmoverzicht: komedie over Stalins dood en een grimmig beeld van Iran

Recensies Deze week keken de filmrecensenten van NRC onder andere naar ‘The Death of Stalin’, ‘A Man of Integrity’, ‘Tanzania Transit’ en de tenenkrommende films ‘Truth or Dare’ en ‘I Feel Pretty’.

 • ●●●●

  The Death of Stalin: Komedie

  Hoe zal de macht worden verdeeld in de Sovjet-Unie na de dood van Stalin? ‘The Death of Stalin’ is wonderlijk en wrang: een komedie over een land waar politiek gekonkel zeer directe gevolgen had. Lees de recensie: Bulldogs onder Stalins tapijt

  Regie: Armando Iannucci. Met: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Michael Palin. In: 31 bioscopen

 • ●●●●

  A Man of Integrity: Thriller

  De Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof schetst met ‘A Man of Integrity’ een grimmig beeld van Iran: de nukkige Reza kan iedereen te slim af zijn, maar de macht laat zich niet ontwijken in een maatschappij met hypocriete seksuele, religieuze en politieke mores. Lees de recensie: In Iran blijf je niet lang eerlijk

  Regie: Mohammad Rasoulof. Met: Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee. In: 12 bioscopen

 • ●●●●

  Tanzania Transit: Documentaire

  Documentairemaker Jeroen van Velzen observeert in ‘Tanzania Transit’ drie reizigers tijdens een treinreis door Tanzania. Hij schetst via hen een warm portret van een land vol onderhuidse spanningen, bijgeloof en misogynie. Lees de recensie: Met de boemel door Tanzania

  Regie: Jeroen van Velzen. In: 7 bioscopen

 • ●●●●

  Truth or Dare: Horror

  Het spel eerlijk spelen of je gaat eraan: er is niets origineels aan de horror van ‘Truth or Dare’. En de jonge, weinig charismatische acteurs kunnen de film ook niet redden. Lees de recensie: Wie niet eerlijk is gaat dood

  Regie: Jeff Wadlow. Met: Lucy Hale, Violett Beane, Tyler Posey, Sophia Ali. In: 69 bioscopen

 • ●●●●●

  Normandie nue: Komedie

  De kluchtige komedie met een sociaal hart ‘Normandie nue’ lijdt onder lach-of-ik-schiet-humor, gekke preutsigheid en clichéverhaallijntjes. Lees de recensie: Bang voor de eigen naaktheid in Normandië

  Regie: Philippe Le Guay. Met: François Cluzet, Toby Jones. In: 19 bioscopen

 • ●●●●

  I Feel Pretty: Komedie

  Er is niets mis met een komedie over de kracht van zelfvertrouwen, maar de premisse dat een niet-graatmagere vrouw op haar hoofd moet vallen om zich goed te voelen, is slecht doordacht én slecht uitgevoerd in ‘I Feel Pretty’. Lees de recensie: Bodyshamen met Amy Schumer

  Regie: Abby Kohn, Marc Silverstein. Met: Amy Schumer, Michelle Williams, Naomi Campbell. In: 84 bioscopen

 • ●●●●●

  The Cakemaker: Drama

  In ‘The Cakemaker’ vinden twee om dezelfde man rouwende mensen elkaar. Zij moeten elkaar helpen om met hun verlies om te gaan. Lees de recensie: Liefde, rouw en koekjes

  Regie: Ofir Raul Graizer. Met: Tim Kalkhof, Roy Miller, Sarah Adler, Zohar Shtrauss. In: 6 bioscopen

 • ●●●●●

  Unsane: Thriller

  Sawyer probeert haar stalker te ontlopen door te verhuizen naar een andere stad. Maar daar duikt hij weer op – of verbeeldt ze het zich? ‘Unsane’ weet de sfeer van paranoia goed te treffen. Lees de recensie: Stalken met Steve Soderbergh

  Regie: Steven Soderbergh. Met: Claire Foy, Joshua Leonard, Amy Irving, Juno Temple. In: 57 bioscopen