Degradatie

Jan van Halst voelt verantwoordelijkheid en verlaat FC Twente

Jan van Halst vertrekt bij FC Twente. Nadat hij dit seizoen al uit zijn functie als technisch directeur was gezet, heeft de oud-prof na de degradatie besloten niet aan te blijven als commercieel directeur. Onder zijn leiding werden dit jaar twee trainers ontslagen (René Hake en Gertjan Verbeek) en ging het sportief mis, ondanks een begroting van 30 miljoen euro. Van Halst rekent zich de degradatie aan, hoewel de club bijna failliet was toen hij twee jaar terug instapte. „Dat doet mij vreselijk veel pijn en daar voel ik mij medeverantwoordelijk voor. Het is aan andere mensen om nu in deze moeilijke fase de handschoen op te pakken.” Algemeen directeur Erik Velderman vond het van durf getuigen dat Van Halst was ingestapt. „Het beeld dat van Jan tijdens dit seizoen is neergezet doet geen recht aan de rol die hij heeft vervuld.” (NRC)