Recensie

Recensie Muziek

De goedmoedigheid wint het in retro-romantiek

Die zwoele zomer van toen. Autoraam open, radio aan. Suizend langs lange kustwegen. Het is ware retro-romantiek die het Britse duo Young Gun Silver Fox oproept met zijn op perfect geproduceerde, Amerikaanse West Coast sound geïnspireerde liedjes. Was West Coast End al een opvallend debuutalbum, het album AM Waves is een even fraaie opvolger met een batterij aan goed verwerkte invloeden (The Eagles, The Doobie Brothers en Hall & Oates) en puntige koortjes. Producer Shawn Lee (‘Silver Fox’) en Andy Platts (‘Young Gun’), ook bekend als leadzanger van soulband Mamas Gun), brengen heldere melodieën in uitgekiende, zacht groovende poparrangementen die als babygolfjes op het strand uitrollen. Flauw doen over hun originaliteit is makkelijk. En ja, hun streven naar perfectie ligt er griezelig dik bovenop. Maar liever dát dan onverschillig. Want de goedmoedigheid wint het echt in hun welluidend warme sound.