Amerikaans legervliegtuig neergestort, zeker vijf doden

Het toestel stortte neer vlak bij een luchthaven in Georgia.

De staart van het vliegtuig op de plaats van het ongeluk.
De staart van het vliegtuig op de plaats van het ongeluk. Foto Stephen B. Morton/EPA

Een vliegtuig van de Amerikaanse Air National Guard is woensdag neergestort bij Savannah/Hilton Head International Airport in de Amerikaanse staat Georgia. Dat meldt een lokale nooddienst op Twitter. Bij de crash zijn zeker vijf doden gevallen, zo meldt persbureau AP op gezag van de Nationale Garde.

Twitter avatar ChathamEMA Chatham EMA There has been a plane crash at the intersection of Hwy 21 at Crossgate Rd. Roads will be shut down. Please avoid the area.

Het gecrashte vliegtuig was een Lockheed C-130 Hercules, een viermotorig militair transporttoestel. Het is niet bekend hoeveel mensen aan boord waren ten tijde van het ongeluk.

Het vliegtuig was onderdeel van de Nationale Garde van Puerto Rico en stortte om 11.30 uur lokale tijd neer op een kruispunt. De wegen zijn afgesloten en lokale autoriteiten roepen mensen op het gebied te mijden.

In een door de brandweer op Twitter geplaatste foto is te zien hoe het neergestorte vliegtuig vlam heeft gevat.

Twitter avatar IAFF574 IAFF574 Savannah Military c130 down at 21 and Gulfstream Rd. Avoid the area. 21 shut down until further notice. https://t.co/6hUqwmkNUu

Correctie (3 mei 2018): In het bijschrift van de foto die bij dit bericht werd geplaatst stond een fout in het type van het vliegtuig dat op de foto was te zien. De foto is vervangen.