Recensie

Recensie Film

Wie niet eerlijk is gaat dood

Horror Het spel eerlijk spelen of je gaat eraan: er is niets origineels aan de horror van ‘Truth or Dare’. En de jonge, weinig charismatische acteurs kunnen de film ook niet redden.

‘Truth or Dare’: onoriginele, niet griezelige tienerhorror.
‘Truth or Dare’: onoriginele, niet griezelige tienerhorror.

Een stel studenten gaat op ‘spring break’ naar Mexico, een week feestvieren met copieus gebruik van alcohol. Olivia ontmoet er een jongen die de feestvierders meeneemt naar een geheime locatie. Het blijkt een oude missiepost waar het niet pluis is. Eenmaal terug op hun campus blijken de studenten vervloekt. Als ze bij het ‘truth or dare’-spel niet eerlijk antwoorden of sjoemelen bij de ‘dare’ gaan ze dood.

Zoals gebruikelijk in een tienerhorrorfilm gaan de minst sympathieke studenten er als eerste aan, zoals de vervelende jongen die Olivia lastigviel. Het groepje dat overblijft, gaat op zoek naar manieren om de vloek op te heffen. Het thema van de film: wie niet eerlijk is over zijn gevoelens, verdient het niet te leven. Dus moet een jongen uit de kast ten overstaan van zijn conservatieve vader en is Olivia gedwongen op te biechten dat zij valt voor het vriendje van haar beste vriendin.

Dan ik ook maar: er is volstrekt niets origineels aan Truth or Dare, dat nauwelijks gruwel biedt en wordt bevolkt door weinig charismatische jonge acteurs van B-garnituur. De waarheid is hard.