Volksgezondheid

Bij merendeel sportkantines krijgt minderjarige alcohol

Het leeuwendeel van de sportverenigingen blijkt alcohol te schenken aan minderjarigen, terwijl dat verboden is. In 82 procent van de voetbalkantines waar zeventienjarige jongens en meisjes in opdracht van onderzoekers van het ministerie van Volksgezondheid alcohol bestelden, kregen zij die drank zonder problemen mee. De onderzochte tennis- en hockeyclubs doen het ietsje beter, en dat geldt ook voor de kantines van sportzalen waar volleybalverenigingen spelen. Maar de steekproef is te grof om te zeggen welke sport zich het slechtst aan de regels houdt. De sportkantines doen het slechter dan andere plekken waar drank wordt verkocht. Bij bijvoorbeeld supermarkten gaat het veel beter. Staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie) is teleurgesteld en wil betere afspraken maken met de sportbonden. (ANP)