Internationaal ov

Voorlopig geen snellere trein tussen Amsterdam en Berlijn

Internationale trein Een snelle trein tussen Amsterdam en Berlijn laat op zich wachten. Het is geen prioriteit voor Duitse én Nederlandse overheden.

De gedroomde snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn kan niet op korte termijn gerealiseerd worden. Dat bevestigt een woordvoerder van de NS maandag na berichtgeving in Trouw. Het project stuit volgens de woordvoerder op verschillende problemen. De vijftien tussenliggende plaatsen waar de huidige trein stopt, zouden hun verbinding met Nederland onder meer niet willen verliezen. Volgens de NS-woordvoerder krijgen internationale verbindingen te weinig prioriteit van Nederlandse en Duitse overheden, die te veel gefocust zouden zijn op lokale belangen. Hierdoor is het lastig om het aantal stops tussen de twee hoofdsteden te verminderen. NS-topman Roger van Boxtel noemde de huidige verbinding tussen de hoofdsteden „gebrekkig” vanwege de lange reistijd en vele stops. (NRC)