Bedrijvigheid

Nederlandse industrie groeit door, maar wel in een lager tempo

De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is ook in april verder toegenomen, maar wel naar het laagste niveau in zes maanden tijd, blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) heeft gepresenteerd. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt viel in de afgelopen maand terug tot 60,7. In maart kwam de index nog uit op het niveau van 61,5. Een cijfer boven de 50 duidt op groei, alles daaronder wijst op krimp. Volgens hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele van de TU Eindhoven is nog steeds sprake van forse groei. Dat deze iets afneemt, is volgens hem niet verwonderlijk. „De Nederlandse industrie kent nu al vijf jaar op rij een verbetering van de bedrijfsomstandigheden en dat is niet eerder vertoond. Aan alle goede dingen komt natuurlijk een keer een eind.” (ANP)