Bangkok

Nederlandse man dood na val van balkon in Thailand

Een 20-jarige Nederlander is in de nacht van zondag op maandag overleden bij een val van een balkon in de Thaise hoofdstad Bangkok. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover in Thaise media. Volgens de krant Bangkok Post was de Nederlander na cafébezoek meegegaan naar het appartement van een 37-jarige vrouw op de vijfde verdieping van een woontoren. Toen zij naar de wc ging, zou hij het balkon op zijn gelopen. De vrouw zou hebben verklaard dat de Nederlander dronken was. De politie zou geen aanwijzingen voor een misdrijf hebben gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil niets zeggen over de toedracht van de dodelijke val. „Dat is aan de plaatselijke autoriteiten”, zegt een woordvoerder. Het ministerie heeft contact met de familie. (NRC)