Wonderdoelpunt uit Australië is de onbetwiste Goal v/h Weekend

Terwijl Vincent Janssen eindelijk weer eens mocht voelen wat scoren is en Memphis Depay opnieuw z’n doelpuntje meepikte, werd aan het andere eind van de wereld het mooiste doelpunt gemaakt.

Goed nieuws voor Ronald Koeman dit weekeinde nu zijn spits Bas Dost is afgehaakt voor Oranje: Vincent Janssen is sinds maanden weer fit en pikte meteen zijn doelpuntje mee. En ook Memphis Depay blijft scoren voor Lyon, dat mede dankzij de zestien goals van de Nederlander nog nooit zoveel goals (79) maakte in de Ligue 1. Ook Oranje-back Patrick van Aanholt scoorde voor Crystal Palace; de voormalige club van Frank de Boer (0 punten, 0 goals uit 8 wedstrijden) is onder leiding van Roy Hodgson inmiddels veilig van degradatie.

3. Gilson (BOTAFOGO v Grêmio 2-1)

Mooie goals van afstand dit weekend, zoals in Kroatië en ook in Polen. Maar als je dan toch het langeafstandswerk wil toepassen, kun je dat natuurlijk het beste doen in blessuretijd en daarmee de winnende te maken:

2. Kenny Walker (FC CINCINNATI v Ottawa FC 1-0)

Goed gekeken naar Zlatan enkele weken geleden en besloten dat het nog wat fraaier kan: Kenny Walker van Cincinnati. Wat een heerlijke veeg:

1. Riley McGree (NEWCASTLE JETS v Melbourne City 1-1)

Eens in de zoveel tijd heb je zo’n doelpunt dat gedurende ’t weekend het internet veroverd. Die eer viel de pas 19-jarige Australiër Riley McGree ten deel. Met zijn zogenoemde scorpion kick goal is hij de onbetwiste nummer 1 van dit weekend: