Telefonieverbond

T-Mobile en Sprint akkoord over miljardenfusie in de VS

T-Mobile US, het Amerikaanse dochterbedrijf van Deutsche Telekom, gaat samen met één van zijn grootste concurrenten. De telecomprovider heeft een akkoord bereikt over een miljardenfusie met Sprint, nummer vier op de Amerikaanse markt voor telefonie. Sprint is nu nog voor een groot deel in handen van Softbank. Die aandelen ruilt het Japanse conglomeraat in voor een belang van 26 procent in T-Mobile US. Door de fusieplannen verliest Deutsche Telekom zijn meerderheid in de Amerikaanse dochter. Op dit moment is het concern nog voor 66 procent eigenaar, na de fusie nog 42 procent. Sprint wordt in deze overeenkomst gewaardeerd op omgerekend 49 miljard euro. Door de fusie denkt T-Mobile US beter partij te kunnen bieden aan de marktleiders, Verizon en AT&T. (Reuters)