Diefstal

Twee beveiligers aangehouden voor grote kluisjesroof Rabobank

De politie heeft twee medewerkers van een beveiligingsbedrijf opgepakt voor een grootschalige kluisjesroof bij de Rabobank in het Brabantse Oudenbosch. Het gaat om een 45-jarige man uit Roosendaal en een 42-jarige man uit Etten-Leur. Begin maart werden drie- tot vierhonderd kluisjes leeggestolen. Wat er precies gestolen is, kan de politie nog niet zeggen. De bank houdt niet bij wat de eigenaren van de kluisjes er precies in doen. Toch gaat het vermoedelijk om een van de grootste diefstallen uit safeboxen in Nederland ooit. De verdachten zijn medewerkers van het bedrijf dat door Rabobank werd ingehuurd om het bankgebouw te beveiligen. De mannen mogen geen contact met de buitenwereld hebben tijdens hun detentie. De politie houdt er rekening mee dat er nog meer verdachten worden aangehouden. (NRC)