Sergey Brin

Google-topman: techsector moet verantwoordelijkheid nemen

Techbedrijven moeten meer verantwoordelijkheid nemen voor de maatschappelijke gevolgen van hun werkzaamheden. Dat schreef Sergey Brin, topman van Googles moederbedrijf Alphabet, dit weekeinde in een brief aan aandeelhouders. „We bevinden ons in een tijdperk van grote inspiratie en mogelijkheden”, aldus Brin. „Maar met die kansen komt ook de noodzaak van enorme bedachtzaamheid en verantwoordelijkheid, omdat technologie diep en onherroepelijk is verweven in onze maatschappij.” Het was voor het eerst dat Brin reageerde op het groeiende wantrouwen tegen techreuzen. Specifieke maatregelen noemde hij niet. Brin hield het erop dat Alphabet „serieus nadenkt” over sociale gevolgen zoals baanverlies door robotisering en het versterken van vooroordelen. (Reuters)