openbaar vervoer

Streekvervoer twee dagen plat door staking voor lagere werkdruk

Buschauffeurs en machinisten uit het streekvervoer hebben deze maandag het werk neergelegd. Tot en met dinsdag wordt gestaakt omdat zij afspraken willen opnemen in de cao die de werkdruk verminderen. In Den Haag, Rotterdam en Amsterdam rijden de stadsbussen en trams wel, maar ook de regionale buslijnen van de Rotterdamse RET staan stil. In Utrecht rijden ook geen stadsbussen en trams. De NS, HTM in Den Haag en het GVB in Amsterdam doen niet mee aan de staking. Treinen die niet van de NS zijn, staan wel twee dagen stil. Deze stakingsdagen zijn gekozen omdat de scholen meivakantie hebben. Dinsdag, op de Dag van de Arbeid, trekken de actievoerders (desgewenst met een gratis NS-treinkaartje van de FNV) naar een bredere protestmanifestatie in Den Haag. (NRC)