Menaka-regio

Zeker 40 doden na vermoedelijk jihadistische aanvallen in Mali

In Mali zijn bij aanvallen op twee dorpen donderdag en vrijdag zeker veertig doden gevallen. De aanvallen werden vermoedelijk uitgevoerd door jihadistische groeperingen, zei de gouverneur van de woestijnrijke Menaka-regio zaterdag. Onder de doden bevinden zich voornamelijk jonge mannen die aangesloten waren bij de MSA, een Toeareg-militie die tegen extremistische groeperingen in het gebied strijdt. Volgens de gouverneur zijn de aanvallen op de afgelegen dorpen uitgevoerd om een etnisch conflict aan te wakkeren tussen de nomadische Toeareg en de Fulani in Menaka. Jihadistische groeperingen vormen een grote bedreiging voor de Sahel-regio. Daar is een met IS sympathiserende beweging, waarbij voornamelijk Fulani aangesloten zijn, actief. (Reuters)