Luchtvaart

Grote Franse vakbond vraagt personeel Air France in te stemmen met loonsverhoging

Foto Reuters

De Franse vakbond CFDT roept werknemers van Air France op in te stemmen met de loonsverhoging die de luchtvaartmaatschappij heeft aangeboden. Volgens de bond houden de piloten van Air France het hele bedrijf gevangen. Door die houding bedreigen ze de toekomst van de luchtvaartmaatschappij, zei voorzitter Laurent Berger dit weekeinde op de Franse radio. Werknemers van Air France kunnen tot vrijdag stemmen over een loonsverhoging van 6,95 procent over een periode van vier jaar. Als de meerderheid van het bedrijf dat voorstel verwerpt, dan stapt topman Jean-Marc Janaillac op, zei hij vorige week. CFDT is de op één na grootste bond in Frankrijk en de grootste onder het grondpersoneel van het Franse bedrijf. (Reuters)